A helyes méret kiválasztása

Pelusválasztás

Kezdő kismamaként bizony sokféle kérdőjel jelenhet meg a fejed felett, ráadásul a pelenka méretezések erdejében is egyszerű eltévedni.

Ebben fog segíteni most neked cikkünk, reméljük, sok hasznos tudnivalóval fogsz gazdagodni az elolvasást követően.

A méretezésekről

Minden típusú pelenkánál, ha megnézed a csomagolást, eléggé tágan  értelmezik az alsó és felső határértékek. Mindig az alsót nézd!

Egy példa: a 4-es méreten 8-18 kg-ot tüntetnek fel, az 5-ös méret pedig 12 kg-tól kezdődik. Ha a pici közeledik a 12 kg felé, akkor már lassan kicsi lesz neki a 4-es méret, érdemes felkészülni a méretváltásra megfelelő mennyiségű pelenkával.

Honnan tudom, hogy megfelelő a méret?

Pelenkázáskor időről időre ellenőrizzük, hogy a combrész gumírozása, illetve a derékrész nem feszül-e a picin!

Gondoljunk arra, hogy mi sem szeretünk kényelmetlen, feszülő nadrágban lenni egész nap!

Mivel nincs két egyforma kisbaba, ezért alkatban is adódhatnak különbségek. Előfordulhat, hogy bár kg-méretben még nem lenne indokolt a csere, viszont derékban és/vagy combban erősebb alkat a kicsi, hamarabb fennállhat az előbb említett kényelmetlen állapot.

A másik legfontosabb jele annak, hogy túl kicsi a méret, ha egy korábban bevált típusú és méretű pelenkából hirtelen elkezd kifolyni az, aminek bent kéne maradnia. Ebben az esetben már erősen indokolt a méretváltás.

+1 tipp

Éjszakára akár egy mérettel nagyobb pelenkát is adhatsz rá. Nagyobb méret, nagyobb nedvszívó felület, nyugodtabb éjszaka 🙂

Szivárgásmentes, kellemes napot kívánunk!

Neked ajánljuk

Sleepy Sensitive JUMBO pelenka

A Prémium minőségŰ Sleepy Sensitive tovább emelt SAP (Super Absorbent Polimer) és csökkentett rostanyag tartalommal rendelkezik, amely még több nedvességet képes felszívni és szivárgásmentesen magában tartani.
Kényelmes viselet a babának.
A felhasznált anyagok a baba teljes kényelmét figyelembe véve választották meg, kompromisszumok nélkül.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,