Kisbabával bravúrosan, avagy takarékossági praktikák leendő szülőknek

Takarékos babavárás

A várva várt kisbaba érkezése mindig nagy változásokat hoz a család életében, illetve a pénztárcájában is. Egy biztos: pelenkára és további kellékekre szükség lesz minden hónapban, amelyeket bizony be kell építeni a háztartás havi költségvetésébe.

Spóroljunk okosan!

A takarékoskodásról sokunknak elsőre rögtön negatívumok ugranak be, viszont ha tudatosan készülünk a baba érkezésére, rengeteget spórolhatunk erőfeszítések nélkül!

Gondolkodj előre!

Mi az, amire biztosan szükséged lesz? Bingó! Pelenkára 🙂 Ha már rutinos vagy, nekiindulhatsz nagy kezdőcsomaggal , vagy választhatsz próbacsomagot is, így biztosabban ki tudod tapasztalni többféle pelenka közül, hogy melyik lesz számotokra a tuti befutó.

A pelenkázáshoz szükséges törlőkendőnél nagyon nem tudsz mellélőni, ha a bőrkímélő, illatmentes, 99% tisztított vizet tartalmazó törlőt választasz.

A nagyobb kiszerelésű szettek is remek megoldást jelentenek, mivel eleinte ezekből is sokra lesz szükség, érdemes és nagyon hasznos ezek beszerzését akár több hónapra előre megejteni. Ha kényelmesen, otthonról, pelenka webshopból rendelsz, ezzel a módszerrel a szállítási költség miatt sem kell aggódnod: a nagyobb rendeléseket általában ingyenes szállítással kapod kézhez.

Nyiss egészségpénztári számlát!

Többféle banknál, illetve biztosítónál van lehetőséged egészségpénztári számlát igényelni. Sok anyuka gondolja úgy, hogy ez a lehetőség csak akkor használható ki jól, ha egészségügyi szolgáltatásokat veszünk igénybe.

Pedig működik baba témában is! Feltöltött egyenlegeddel vásárolhatsz elfogadóhelyeken, illetve kérhetsz egészségpénztári számlát akár üzletekben vagy webshopokban is. Ennek köszönhetően – pénztáraktól függ, de általában 15 napon belül – egészségpénztári kártyádra visszaigényelhető a pelusra és törlőkendőre elköltött összeg.

Az örök kérdés…

…a ruha. Sokan szeretik a kisfiúkat kékbe, a kislányokat pedig rózsaszínbe öltöztetni már rögtön a születésüktől fogva, ami természetesen teljesen rendben is lehet.

A mi tudatos tippünk: vásárolj semleges színű babaruhákat, így ha a következő pici más nemű is lesz, gond nélkül meg tudja örökölni a nagy testvér ruhácskáit. Ebben az esetben nem érdemes kényesebb anyagú darabokat vásárolni, így kerüld a csipkével, illetve a hímzéssel díszített darabokat!

Célszerű figyelni a szezonközi illetve az év végi akciókat, amelyek ugyanúgy vonatkoznak a babaruhákra is.

Bravúros babavárást kívánunk!