A megfelelő pelenka kiválasztásának szempontjai

Sleepy pelenka kiválasztása

A szülők, attól a pillanattól fogva, hogy megszületik a kisbabájuk – sőt, már attól kezdve, hogy tudnak a létezéséről – igyekeznek mindenből a legjobbat megadni neki. Ez teljesen természetes, különösen annak fényében, hogy egy kisbaba teljes mértékben ki van szolgáltatva a szülői gondviselésnek.

Ez a fajta gondoskodás mindenre kiterjed, így nincs ez másképp a megfelelő pelenka kiválasztásánál sem.

Különösen a tapasztalatlan kismamáknak és a friss szülőknek jelenthet gondot a pelenka kiválasztása, hiszen rengeteg fajta, márka és szempont van, ami alapján érdemes lehet mérlegelni.

Azért, hogy ebben segítsünk, a következőkben végigvesszük, miket érdemes figyelembe venni, illetve mik azok a dolgok, amikre ügyelni kell a pelenka megválasztásánál.

Sleepy Natural nadrágpelenka nedvszívó képesség

Kényelmi szempontok

Talán az első és legfontosabb dolog, hogy a pelenka a baba számára kényelmes legyen.

Itt leginkább az anyagösszetételére érdemes figyelni, hogy ne legyen benne semmilyen olyan anyag, ami irritálhatja, esetleg dörzsölheti a babák érzékeny bőrét.

Amennyiben a gyermeknek az átlagosnál érzékenyebb a bőre, úgy különösen figyelni kell erre, és még inkább arra kell törekedni, hogy a lehető legmagasabb összetételben bőrkímélő anyagokból álljon a pelenka.

A kínálatunkban megtalálható Sleepy Natural bambuszpelenkáink tökéletesen megfelelnek ezeknek a feltételeknek: természetes anyagokból készültek (pamutból és bambuszból), így, a különösen érzékenybőrű babáknak kifejezetten csak ajánlani tudjuk.

A pelenka méretezése is fontos

A méretek között annyira nem nehéz eligazodni, de itt is van pár dolog, amire figyelni kell.

Az első időszakban egészen biztos, hogy a legkisebb pelenkák közül kell választani, azok közül, amik kifejezetten újszülötteknek készültek.

Ám figyelembe kell venni – bármilyen furcsán is hangzik – a baba alkatát, és természetesen a méretét: ha a baba meghaladja az átlagos újszülött méretet, előfordulhat, hogy nem a legkisebb pelenkára van szükség.

Szerencsére a mai technológiának köszönhetően, már előre lehet tudni, hogy mire lehet számítani, mekkora baba fog a világra jönni, így pedig egy kicsit könnyebb előre felkészülni a pelenkákat illetően is.

Az a bizonyos nedvszívó képesség

Nedvszívó képesség

Ez egy olyan szempont, ami a fentiekhez hasonlóan, szintén rendkívül kardinális dolog, ugyanis talán ez az elsőszámú olyan tényező, ami nem csak a baba komfort érzetét, de a szülők esetleges plusz teendőit is befolyásolja.

Hiszen, ha nem a legjobb egy pelenka nedvszívó képessége, akkor bizony hamar szivárgás lehet a vége, azután pedig jöhet egy tetőtől-talpig való fürdetés, ruha és ágynemű csere, illetve mosás.

Vizeletjelző csík

Persze a szivárgás és az, hogy itt-ott kifolyik valami a pelenkából, bármikor előfordulhat, még a legjobb pelusoknál is, ám az nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő után.

Ezért hasznos lehet olyat vásárolni, amin gyakorlatilag végigfut a nedvszívó anyag, illetve amik minél több nedvességet képesek magukba szívni – persze szivárgás nélkül.

Utóbbi információk, vagyis, hogy mennyi nedvességet tud megtartani az adott pelenka, megtalálhatók a csomagolásokon.

Tépőzár és gumírozás

A pelenkák tépőzárja és gumírozása is – akárcsak az előbb taglalt nedvszívó képesség – elsősorban a “balesetek” elkerülése miatt fontos.

A tépőzár célja az, hogy a helyén tartsa a pelenkát, és minél kisebb legyen annak az esélye, hogy elmozdul, félrecsúszik; ezért is nagyon fontos, hogy jól tapadjon.

Pelenka gumirozás és tépőzár

Sajnos sok olyan pelenka van, aminek nem kellően hosszú a tépőzárja, – a két tépőzár kb. 1-2 cm-re kell, hogy legyen egymástól – vagy pedig nem tapad elég jól.

Ami a gumírozást illeti: ez inkább kényelmi szempontokat szolgál.

Egy gumírozott pelenka rugalmasabb, így nem fogja elszorítani egy husisabb baba combjait.

A különféle pelenka típusok

Ma már számtalan típusú pelenkával lehet találkozni a boltok polcain, és az ember azt gondolná, hogy ennyi lehetőség közül nem lesz nehéz kiválasztani a legjobbat.

Ám ez sajnos nem így van, ugyanis közbeszól a bőség zavara.

Az utóbbi időkben az úgynevezett gumipelenka egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kismamák és anyukák körében.

Egyik legnagyobb előnye, hogy nincs rajta tépőzár, hiszen pontosan olyan, mint egy bugyi, bele kell bújtatni a baba lábait és már fent is van.

Ez egy nagyon praktikus és kényelmes megoldás, mind a babának, mind a mamának, különösen éjszakára: hiába forgolódik egész éjjel, egészen biztos, hogy a pelenka a helyén fog maradni.

Az ár sem elhanyagolható szempont

Hát bizony, a pelenkák nem mindig olcsók.

Persze, ahogy említettük is, rengeteg féle-fajta pelenkát lehet már vásárolni, így ennek megfelelően ezeknek az árai is elég széles skálán mozognak.

De mivel egy nagy csomag pelenka szinte pillanatok alatt elfogy, így egyáltalán nem beszélhetünk kis kiadásról, különösen, ha belegondolunk, hogy évekig szükség lesz rá.

Így hát mi is arra törekszünk, hogy a kismamák és az újdonsült anyukák minél kedvezményesebb áron tudjanak hozzájutni ehhez az elengedhetetlen kellékhez.

Éppen ezért webshopunkban gyakoriak az akciók, illetve a kedvező ajánlatokkal is igyekszünk szolgálni.

Ha pelenka vásárlás, akkor próba-szerencse?

Könnyen előfordulhat, hogy mire az anyuka megtalálja a mindkettejük számára megfelelő pelenkát, addigra már jó néhány próbálkozáson túl van.

Mi is nagyon jól tudjuk, hogy gyakran hosszas keresgélés után sikerül csak megtalálni a legjobbat, ezért is kapható nálunk többféle pelenka próbacsomag is.

Egészen pontosan 7 csomagunk van méretek szerint csoportosítva, tehát az újszülött pelenkáktól kezdve az XXL (20-30 kg) méretig.

Az ezekben található termékek rendes pelenkák és törlőkendők, tehát nem termékminták, emellett pedig nagyon kedvező áron kínáljuk a csomagokat.

Minden próbacsomagunk többféle terméket tartalmaz, éppen azért, hogy minél többet ki tudjon próbálni, és hogy minél hamarabb rátaláljon az Önök számára legideálisabbra.

A célunk az, hogy ezzel is kicsit segítsük a kismamákat abban, hogy a lehető leggyorsabban rátaláljanak az ideális pelenkára.

Ha még Ön sem találta meg a kisbabája számára legjobb pelenkát, akkor nézzen szét webshopunkban és válogasson próbacsomagjaink között!